Wat kan breken op dameshorloges?

Jan Bos

geen horloge. Daarom zal ik het nog eens zeggen. Geen horloge. Als u een lady's watch u verwachten te betalen ongeveer dezelfde prijs als je zou voor een high-end horloge, maar als je een gemiddelde of lagere einde horloge, dezelfde prijs. Met andere woorden, zult u zich kunnen veroorloven om een duurder horloge te kopen.

Nu voordat ik praat een beetje over dameshorloges, moet ik bekennen dat ik een heel behoorlijk horloge collectie. In feite, toen ik een kind was, had ik twee quartz horloges, een mechanisch horloge en een datum / tijd horloge. Ik kocht mijn eerste quartz horloge toen ik 17 jaar oud was. Het was een Seiko 7500, en ik ben er vrij zeker van dat ik er elke dag naar keek.

Sindsdien is mijn collectie geëvolueerd tot een paar vintage Seiko horloges, en meer recent, een oude mechanische Seiko 5, die ik kocht voor Kerstmis in 2010. De meest recente toevoeging aan mijn collectie was een Seiko Ladies' Watch in de voorjaarscollectie van 2011. Ik had uitgekeken naar dit horloge sinds mijn allereerste blik op het horloge - ik moest het zien voordat ik mijn definitieve beslissing, maar het was het wachten waard. En dat was het einde van het verhaal.

Ik was van plan om een beetje meer technische met mijn write-up, maar ik wilde echt meer richten op het horloge en de functies, die meestal hetzelfde zijn als op alle Seiko Ladies horloges van de laatste 30 jaar of zo. Heb ik dameshorloges nodig? Maar omdat ik een beetje traag als het gaat om het schrijven, wilde ik een beetje extra uitleg te geven in het geval iemand anders had al een kans gehad om dit te lezen. Ik ben ook geen grote fan van de term "Seiko Ladies horloge" of "Ladies' Watch", want ik denk dat het geeft de indruk van iets heel specifieks dat echt niet bestaat - in feite, de meeste van de Seiko Ladies horloges hebben geen enkele mechanische uurwerk in. Het enige andere dat in mijn gedachten komt is dat als de Seiko Ladies horloge is gemaakt voor dames, dat betekent dat het moet zijn geweest een dameshorloge met een dames-only beweging - toch? Als ik een Seiko Ladies-horloge kan noemen, kan het ook worden beschouwd als een "dameshorloge", maar het verschil is dat de Ladies' Watch een beweging alleen voor vrouwen had - niet te verwarren met een "man-only beweging", wat geen officiële Seiko-functie is. Dit is logisch vanuit het oogpunt van het concept - Seiko is een bekend merk voor dames en heren, en ze willen dames-only horloges te maken. Dames-only bewegingen zijn vrijwel altijd duurder dan mechanische uurwerken en er zijn een paar uitzonderingen op deze, maar in het algemeen is het heel gebruikelijk om te zien dames-only bewegingen worden geproduceerd met mechanische uurwerken, en om zeer goede redenen, omdat mechanische uurwerken zijn veel gemakkelijker en veelzijdiger dan mechanische horloges - bijvoorbeeld, een mechanisch horloge is meer als een echt horloge dat je dagelijks zal dragen dan een dameshorloge (dat is waarom een Dames Horloge is meestal minder duur). Als Folge ist es allemal hilfreicher als dameshorloge vergelijk. Een andere belangrijke reden waarom dames horloges zijn duurder is het feit dat ze meestal groter zijn dan andere Dames horloges - dit is waarom ze vaak worden beschouwd als "groter" dan andere dames horloges (die op zijn beurt maakt ze een beetje "schattig") - hoewel de werkelijke grootte van een dameshorloge is niet echt zo belangrijk voor de meeste vrouwen.